Ce este coachingul?



Cum se desfăşoară o sesiune de coaching.


Are loc o întâlnire iniţială în care în care individul expune motivele pentru care a solicitat întrevederea cu coach-ul, se clarifică aspectele organizatorice (contractul de coaching, frecvenţa şedinţelor, locul de desfăşurare).



În şedinţele următoare abordăm problema, cunoaştem mai bine starea actuală, stabilim obiectivul pe care ne propunem să il atingem, evaluăm opţiunile, alegem soluţia considerată optimă, lucrăm un pic la motivaţie, dezvoltăm un plan de acţiune pe care individul îl va pune în aplicare.


Contact

Coaching

Coaching-ul este un parteneriat intre un coach (antrenor) si clientul sau, client care doreste sa atinga un obiectiv anume, in sensul evolutiei sau cresterii performantei sale – in plan profesional sau individual. Conceptul central al coaching-ului este schimbarea, trecerea de la un stadiu sau o stare la alt stadiu sau alta stare.

Life coaching vizează aspecte ale vieţii personale, abordează stilul de viaţă a clientului şi intervine pentru aducerea unor schimbări de optimizare a acestuia, cu facilitarea coach-ului. Coachingul organizational vizează schimbarea, dezvoltarea în plan profesional.

Cui i se adresează?

Coachingul se adresează persoanelor care DORESC o schimbare în plan personal sau în plan profesional. Cel mai frecvent oamenii caută un coach pentru life coaching atunci cand: ...vreau să slăbesc...vreau să fac mai mult sport...vreau să mă apuc de treaba aia dar o tot amân...am o problemă cu (mama, tata, şeful, un coleg, partenerul)...mă simt blocat. Cel mai frecvent oamenii caută un coach pentru coaching organizaţional atunci când e nevoie de transferul cunoştinţelor sau a abilităţilor achiziţionate în cadrul trainingurilor la locul de muncă sau pentru dezvoltarea de abilităţi noi.

Ce nu este coachingul!

Deşi există o serie de asemănări coachingul nu este:

- Psihoterapie;
- Consiliere psihologică;
- Mentorat;
- Consultaţă;
- Training.